Utskott & Grupper

Du har som student och medlem i kåren möjlighet att engagera dig i något utskott eller i en grupp för att göra din studietid  på Odontologiska fakulteten ännu roligare. Alla är välkomna på mötena – nya och gamla medlemmar! Kontakta någon av de ansvariga i respektive utskott/grupp för mer info.

Saknar du något? Det är naturligtvis fritt fram för alla att komma med nya idéer och starta nya grupper/utskott. Kontakta kåren för mer information.

Utskott

Internationella utskottet

Har hand om våra utbytesstudenter och representerar skolan internationellt i European Dental Students Association (EDSA). De arbetar också vidare tillsammans med UN och annan engagerad personal med att knyta an nya utbytesskolor till fakulteten. Under året anordnar utskottet bl.a. quizkvällar, utflykter och andra aktiviteter som brukar vara mycket uppskattade.

President: Rebeca Sava 
E-post: internationella@kaftis.se

Idrottsutskottet

Håller i orkanenaktiviteterna som äger rum varje lördag klockan 12-14. Här varierar idrotterna mellan innebandy, fotboll, dans, yoga, etc. Förutom lördagsaktiviteterna anordnas även olika typer av events och turneringar – allt från innebandy- och volleybollturneringar till den uppskattade Golfdagen tillsammans med lärarna och Välgörenhetsloppet som hade premiär VT -14.

Ordförande: Tobias Baghernejad
E-post: idrottsutskottet@kaftis.se

Kulturutskottet

Kulturutskottet arrangerar aktiviteter av alla slag efter medlemmarnas smak och önskemål – under det senaste året har en vi anordnat följande; en spektakulär Grease-temasittning, AC:kvällar med skönt häng, gräddat våfflor och mycket fika har vi konsumerat. Vi gillar även tuffare tag och springer gärna runt på Laserdome emellanåt, men att avnjuta en stand-up och gå på konserter är ett måste!! Så vill du bli mer kulturell eller bara träffa nytt folk och ha det trevligt – kom till kulturutskottet!

Ordförande: Charlotte Nicklasson
E-post: kulturutskottet@kaftis.se

Apollonia

Käftis egna tidsskrift. Det utforskande organet på skolan kommer som vanligt att köra djupdykarintervjuer med lärare och personal och utmana sin testpanel till gränsen för vad som anses mänskligt. Det kommer också ske en rad exkursioner till främmande platser dit man kan sprida Käftis goda anda. Här avslöjas käftisarnas djupaste bekännelser plus lite till. Alla kårmedlemmar är välkomna att delta i utformandet av tidningen och möten hålls löpande under terminerna.

Ordförande: Ivona Kovacevic och Rofaida Taketa
E-post: apollonia@kaftis.se

Sexmästeriet

Står som länk mellan Repro och kåren när det gäller skötsel av fester och allt det praktiska runt omkring. Under året sköter utskottet After Clinic på fredagar med start kl 17. De assisterar också vid andra utskotts arrangemang, så som t.ex. Brazilian party för utbytesstudenterna och en årlig temasittning på vårterminen. På hösten anordnas Oktoberfesten dit hela skolan är inbjuden, inkl. lärare.  Sexmästeriet bidrar kort och gott till en väldigt gemytlig och härlig stämning på skolan med sammanhållning studenter emellan och även mellan studenter och lärare.


Ordförande: Anton stensson
E-post: sexmasteriet@kaftis.se


Kassör
: Christoffer Sörebö

E-post: kassor.sexmasteriet@kaftis.se

Diastämma

Skolans kör, som bidrar med ljuvlig skönsång för att piffa upp terminerna. De har blivit ett väldigt uppskattat inslag och konserterna i aulan är fullsatta, mer som regel än undantag. Konserter under året inkluderar bl.a. julkonserten och valborgssången, dit elever och lärare är inbjudna. För körmedlemmarna arrangeras även en kördag per termin och andra aktiviteter för att stärka sammanhållningen. Alla med sångintresse är välkomna att delta!

Ordförande: Ida Bertilsson
E-post: diastamma@kaftis.se

Näringslivsutskottet

Startade som en grupp VT-14 och har nu ombildats till utskott. Utskottet har hand om kontakter med näringsliv och sponsring av kårverksamheter. Arrangerar den årliga inspirationsdagen, dit företag från hela landet kommer för att knyta band till studenterna. Dagen bjuder bl.a. på föreläsningar, en tipsrunda med fina priser samt en uppskattad middag på kvällen tillsammans med företagsrepresentanterna.

Ordförande: Julia Olander 
E-post: naringslivsansvarig@kaftis.se

Kofferdamerna and the bitewings

Käftis egna dansutskott som fick en nystart HT-14. Uppträder bl.a. på sittningar och anordnar årligen aktiviteter som alla är välkomna att delta på, t.ex. poledancing. Tycker du om att dansa? Kontakta Alice!

Ordförande: Alise Austruma
E-post: kofferdamerna@kaftis.se

Grupper

Sällskapsspelsklubben

SSSK är Käftis nya spelgrupp, där stressade studenter kan träffas bara för att hänga och skratta ihop. SSSK kommer bjuda på spelcafé och massor av olika sorters spelkvällar dit alla härliga studenter är välkomna!

 

Ordförande: Alise Austruma och Lisa Wallman
E-post: sssk@kaftis.se

Alpingruppen

Alpingruppen är en grupp med inriktning på skidåkning! Vi kommer planera en skidresa till alperna Vecka 3 varje år men även vallaafton, skidvård och någon/några resor till Vallåsen eller Isaberg. Hos oss är alla välkommna, vare sig man har tävlat mot Ingmar Stenmark på 80-talet eller aldrig stått på skidor. Vi har även utbildad skidlärare i vår grupp som gärna ger tips på skidåkning om det önskas samt en gammal tävlingsåkare som hjälper er med allt från skidor till kläder efter väder. Välkommen till oss och snacka lite skidåkning eller bara få lite tips!

Ordförande: Olle Forkman
E-post: alpingruppen@kaftis.se

Balkommittén

Anordnar den årliga Odontologbalen varje vår. En fin tradition för både studenter, alumner och lärare sedan 2017.


Ordförande: Victoria Kjelland
E-post: balkommitten@kaftis.se

Biofilmen

Biofilmen är en grupp vars syfte är att främja intresset för biofilmer, både i munnen och på duken. De ordnar filmkvällar på skolan och bjuder på snacks.


Ordförande: Stina Erlandsson

Groddbladen

Käftis egen grupp för hobbybotaniker! Gruppen anordnar sticklingsbyten, utflykter till botaniska trädgårdar och diverse andra grönfingrade aktiviteter.

Ordförande: Fanny Holmgren och Elin Nordström

Inaktiva utskott och grupper

Ibland är helt enkelt intresset hos studenterna för litet under en termin och ifall ingen är sugen på att ta över utskottet eller gruppen hamnar det under inaktiva grupper och utskott. Detta betyder att du som student på skolan kan starta upp det igen ifall du känner att du har tiden och intresset. Kontakta kåren för mer information.

BK Käftis

BK Käftis är Tandvårdshögskolans eminenta fotbollslag, med spel i Korpens dam- respektive herrserie. På oblodigt allvar spelar de match ca en gång i veckan med det främsta målet att ha så kul som möjligt. Förutom korpenmatcher anordnas även diverse mixträningar lagen emellan och andra aktiviteter som rör fotboll på ett eller annat sätt. Inga speciella förkunskaper krävs utan alla med benskydd och några slags skor på fötterna är välkomna. Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, tveka inte att kontakta någon av lagledarna.

E-post: bkkaftis@kaftis.se

Ordförande damer: Emma Lingtell


Ordförande herrar: Mohammed Rezai

Parodiit

Parodiit är skolans egna artistgrupp som 2017 fick nationell spridning inom tandvårds Sverige med låten ”Ont i sin tand”. Gruppen består av sångare, filmare och redigerare som tillsammans spelar in parodier om tandvården och livet som student.

Ordförande: Omar Abdelghani

Fikagruppen

Vi ordnar så du allt har något gott till kaffet! Utflykter för att upptäcka nya smaker och lära känna olika fikakulturer.

Ordförande: Mehdi Hoetary
E-post: fikagruppen@kaftis.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Guldsponsorer