Utskott & Grupper

Du har som student och medlem i kåren möjlighet att engagera dig i något utskott eller i en grupp för att göra din studietid  på Odontologiska fakulteten ännu roligare. Alla är välkomna på mötena – nya och gamla medlemmar! Kontakta någon av de ansvariga i respektive utskott/grupp för mer info.

Saknar du något? Det är naturligtvis fritt fram för alla att komma med nya idéer och starta nya grupper/utskott. Kontakta kåren för mer information.

Utskott

Internationella utskottet

Har hand om våra utbytesstudenter och representerar skolan internationellt i European Dental Students Association (EDSA). De arbetar också vidare tillsammans med UN och annan engagerad personal med att knyta an nya utbytesskolor till fakulteten. Under året anordnar utskottet bl.a. quizkvällar, utflykter och andra aktiviteter som brukar vara mycket uppskattade.

President: Carola Nguyen, E-post: internationella@kaftis.se

Idrottsutskottet

Håller i orkanenaktiviteterna som äger rum varje lördag klockan 12-14. Här varierar idrotterna mellan innebandy, fotboll, dans, yoga, etc. Förutom lördagsaktiviteterna anordnas även olika typer av events och turneringar – allt från innebandy- och volleybollturneringar till den uppskattade Golfdagen tillsammans med lärarna och Välgörenhetsloppet som hade premiär VT -14.

Ordförande: Scott Nordh, E-post: idrottsutskottet@kaftis.se

Kulturutskottet

Kulturutskottet arrangerar aktiviteter av alla slag efter medlemmarnas smak och önskemål – under det senaste året har en vi anordnat följande; en spektakulär Grease-temasittning, AC:kvällar med skönt häng, gräddat våfflor och mycket fika har vi konsumerat. Vi gillar även tuffare tag och springer gärna runt på Laserdome emellanåt, men att avnjuta en stand-up och gå på konserter är ett måste!! Så vill du bli mer kulturell eller bara träffa nytt folk och ha det trevligt – kom till kulturutskottet!

Ordförande: Stephanie Pekarski, E-post: kulturutskottet@kaftis.se

Apollonia

Käftis egna tidsskrift. Det utforskande organet på skolan kommer som vanligt att köra djupdykarintervjuer med lärare och personal och utmana sin testpanel till gränsen för vad som anses mänskligt. Det kommer också ske en rad exkursioner till främmande platser dit man kan sprida Käftis goda anda. Här avslöjas käftisarnas djupaste bekännelser plus lite till. Alla kårmedlemmar är välkomna att delta i utformandet av tidningen och möten hålls löpande under terminerna.

Ordförande: Kerstin Leonard och My Vidigsson, E-post: apollonia@kaftis.se
Redaktörer: Kerstin Leonard och My Vidigsson

Sexmästeriet

Står som länk mellan Repro och kåren när det gäller skötsel av fester och allt det praktiska runt omkring. Under året sköter utskottet After Clinic på fredagar med start kl 17. De assisterar också vid andra utskotts arrangemang, så som t.ex. Brazilian party för utbytesstudenterna och en årlig temasittning på vårterminen. På hösten anordnas Oktoberfesten dit hela skolan är inbjuden, inkl. lärare.  Sexmästeriet bidrar kort och gott till en väldigt gemytlig och härlig stämning på skolan med sammanhållning studenter emellan och även mellan studenter och lärare.

Ordförande: Bojan Jocić, E-post: sexmasteriet@kaftis.se

Diastämma

Skolans kör, som bidrar med ljuvlig skönsång för att piffa upp terminerna. De har blivit ett väldigt uppskattat inslag och konserterna i aulan är fullsatta, mer som regel än undantag. Konserter under året inkluderar bl.a. julkonserten och valborgssången, dit elever och lärare är inbjudna. För körmedlemmarna arrangeras även en kördag per termin och andra aktiviteter för att stärka sammanhållningen. Alla med sångintresse är välkomna att delta!

Ordförande: Mimmi Westerdahl Jansson, E-post: diastamma@kaftis.se

Näringslivsutskottet

Startade som en grupp VT-14 och har nu ombildats till utskott. Utskottet har hand om kontakter med näringsliv och sponsring av kårverksamheter. Arrangerar den årliga inspirationsdagen, dit företag från hela landet kommer för att knyta band till studenterna. Dagen bjuder bl.a. på föreläsningar, en tipsrunda med fina priser samt en uppskattad middag på kvällen tillsammans med företagsrepresentanterna.

Ordförande: Johanna Spurny, E-post: naringslivsansvarig@kaftis.se

Kofferdamerna and the bitewings

Käftis egna dansutskott som fick en nystart HT-14. Uppträder bl.a. på sittningar och anordnar årligen aktiviteter som alla är välkomna att delta på, t.ex. poledancing. Tycker du om att dansa? Kontakta Alise!

Ordförande: Alise Austruma, E-post: kofferdamerna@kaftis.se

Grupper

Pulpahornen

Skolans studentorkester med strålande traditioner. De reser till olika orkesterträffar i Sverige och deltog bl.a. på Lundakarnevalen 2010, de spelar på skolans middagar och har en hel del externa uppdrag. Intresserad av att gå med? Tveka inte, alla är välkomna!

Ordförande: Alexander Coholic, E-post: pulpahornen@kaftis.se

BK Käftis

BK Käftis är Tandvårdshögskolans eminenta fotbollslag, med spel i Korpens dam- respektive herrserie. På oblodigt allvar spelar de match ca en gång i veckan med det främsta målet att ha så kul som möjligt. Förutom korpenmatcher anordnas även diverse mixträningar lagen emellan och andra aktiviteter som rör fotboll på ett eller annat sätt. Inga speciella förkunskaper krävs utan alla med benskydd och några slags skor på fötterna är välkomna. Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, tveka inte att kontakta någon av lagledarna.

E-post: bkkaftis@kaftis.se

Ordförande damer: Elisabet Andrén

Ordförande herrar: Mohammed Rezai

Sällskapsspelsklubben

SSSK är Käftis nya spelgrupp, där stressade studenter kan träffas bara för att hänga och skratta ihop. SSSK kommer bjuda på spelcafé och massor av olika sorters spelkvällar dit alla härliga studenter är välkomna!

Ordförande: Carola Nguyen och Stephanie Pekarski, E-post: sssk@kaftis.se

Ångmaskinsgruppen

Vi sitter runt en ångmaskin, dricker Zingo och snackar. Alla välkomna!

Ordförande: Mattias Tagesson

Alpingruppen

Alpingruppen är en nystartad grupp med inriktning på skidåkning! Vi kommer planera en skidresa till alperna Vecka 3 varje år men även vallaafton, skidvård och någon/några resor till Vallåsen eller Isaberg. Hos oss är alla välkommna, vare sig man har tävlat mot Ingmar Stenmark på 80-talet eller aldrig stått på skidor. Vi har även utbildad skidlärare i vår grupp som gärna ger tips på skidåkning om det önskas samt en gammal tävlingsåkare som hjälper er med allt från skidor till kläder efter väder. Välkommen till oss och snacka lite skidåkning eller bara få lite tips!

Christoffer Sorebo liten

Ordförande: Christoffer Sörebö, E-post: alpingruppen@kaftis.se

Genusgruppen

Diskuterar aktuella ämnen i vår vardag, vad är genus, vad är jämlikhet? Varmt välkomna med dina funderingar.

Ordförande: Elin Törnblad

Fikagruppen

Vi ordnar så du allt har något gott till kaffet! Utflykter för att upptäcka nya smaker och lära känna olika fikakulturer.

Ordförande: Mehdi Hoetary